.

28 June 2015

04.05.2011


Ingat lagi time nie..Allah uji aku..tabahkan hati menempuh kehidupan ini...

We love u Angah...



Salam Ramadhan

Dah lama tak update blog huhu..

19 February 2012

Cuba Update.

Dah setahun tinggal blog aku nie.saje post kut-kut aktif lagi..

14 December 2010

Soh Ocu


Sepak kang !!! Tepi la sikit..Putera Katak nak lalu ni.Kenapa korang suka sangat ganggu aku ni hah !!! Jerit Soh..Ha.ha.. Soh Ocu !!..ha..ha..Soh Ocu..Gelak 3 budak botak itu..Ko nampak selipar jepun nie ?? Tak hormat orang tua langsung korang nie ..mak bapak korang tak ajar yea ??

Nanti bila wau aku naik tinggi dari wau Jamie baru tau la..Nama Putera Katak akan terpacul setiap mulut orang kampung Pak Rano...ternganga macam biawak lapar jadinya...Tarik tinggi lagi kain tu !!!..Ejek budak botak seluar biru...Natang nie !!!! ambik ko."balingan selipar Tat Sing tepat pada betis budak tu..Naik cuak jugak bila Soh tidak ragu-ragu melontar sepatu buruk diikat dengan tapi rapia itu..


Bersambung !!!

31 October 2010

Detik 3 pagi..

Tadi berpeluh sakan pasal Liga Malaysia..akhirnya bawa balik jugak piala tu kat KB..Tahniah kepada semua pemain Kelate..walaupun hampir 70% pemain adalah dari luar negeri Kelate..


Bila dah termenung sambil mengadap pc pepagi nie terdetik juga diminda diri mencari sisa-sisa idea untuk dikarang khas pada waktu ini...tup-tup.. baru aku ingat..layan Real Madrid jea la lepas nie..tak payah nak korek idea pepagi gini..rasa semua dah jadi sembab sebab lama dah tak karang idea di ruang blog nie..rasa-rasa dah berapa bulan tak update nie.. berguna juga benda nie jika hari-hari kita update mungkin suatu hari nanti kita dapat recall balik memori dan apa kes yang berlaku suatu ketika dulu..Kalau nak guna dairi..rasa hancur dulu kot..nasib baik ada benda yang canggih manggih nie..boleh jugak tumpang modal seringgit dua...

Ok..cukup pada masanya...3.00am...








31 August 2010

Salam Lailatul Qadar


Assalamualaikum w.b.t


Terasa diri yang menulis ini amat hina dina untuk dibandingkan dengan ummat yang terus sujud dan menambahkan ketakwaan sepanjang malam untuk pahala yang berlipat kali ganda.


Alhamdulillah..diri ini masih terus sujud untuk mencari keberkatan malam yang mana merupakan seribu pahala ganjaran.Daku terus mencari...Ya Allah..ampunilah dosa kedua ibubapaku..kau terima jua taubat ku ini ya Allah..Dosa keluargaku dan sahabat serta teman yang menceriakan hidup di alam fana ini..


Ya Allah..permudahkan perjalanan hidup ini..

10 August 2010

Salam Ramadhan


21 June 2010

Lama tak update !!!

Sejak ada buku muka jadi malas pulok nak update blog.Padahal blog nielah yang menyimpan banyak kenangan.Dari aku kecik lagi dah ada blog..oppsstt bata blok la..Bukan tak nak menulis tapi tangan nie jadi lemah selalu apabila nak berbicara.Mak nenek siti selalu dan rajin jugak update blog dia.malah hari-hari dia update.

Aku malas nak berbicara lama-lama gak nie..sebab battery tak berapa nak mengizinkan..15% jea ada lagi nie..Malam nie saje 4 bijik laptop beroperasi..2 repair 2 on9..

diari hari nie !!!

Pagi
Cam biasa tidur lepas subuh !!!bangun kul 11..
mama dia duk ngamuk ngan anak-anak tu !!

Tengahari
Lepak depan pc..hardisk korup pulok...jem coil la semua ada dalam tu..
tambahan sakit perut..2 hari doh tak nak makan nasi daaa,,

Petang
Keluar jogging..fitness less maa..boroi dah jadi nie..tengok budak main bola terus join !!

Malam
Lepak depan pc..laptop mama dia jem modem lak..repair..dan kul 1 pagi siap nie..

esok ???

Andai ku tak bangun esok pagi ??

Ampunkan dosaku ya Allah..

hajat nak posa bulan rejab !!!!

29 May 2010

Happy Birthday !!!


Lupa lak nak wish kat angah!!!! happy birthday sayang..angah dah sekolah tadika dah tahun nie yea..

04 May 2010

Setahun sudah berlalu...

Ku masih merindui senyum tawamu sayang..

Followers

Ambo la

My photo
Assalamulaikum w.b.t..

See u

Renungan

Daripada Abu Hurairah r.a., bahawasanya Rasulullah saw. bersabda; 'Tidak terjadi hari qiamat sehingga Sungai Furat (Sungai Euphrates iaitu sebuah sungai yang ada di lraq) menjadi surut airnya sehingga ternampak sebuah gunung daripada emas. Ramai orang yang berperang untuk merebutkannya. Maka terbunuh sembilan puluh sembilan daripada seratus orang yang berperang. Dan masing-masing yang terlibat berkata, "mudah-mudahan akulah orang yang terselamat itu". Di dalam riwayat lain ada disebutkan; "Sudah dekat suata masa di mana sungai Furat akan menjadi surut airnya lalu ternampak perbendaharaan daripada emas, maka barangsiapa yang hadhir di situ janganlah ia mengambil sesuatu pun daripada harta itu".H.R.Bukhari Muslim